Ռուսաց լեզվի բառային միավորների կիրառության առանձնահատկությունները հայ երկլեզվակիրների խոսքում - Դալյան, Նաիրա Երվանդի / Dalyan Naira (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 1997)
Աշխատանքի արդիականությունը պայմանավորված է հայ երկլեզվակիրների խոսքում ռուսերենի բառույթների գործածության առանձնահատկությունները հանրային նոր պահանջների համաձայն ուսումնասիրելու անհրաժեշտությամբ / Объектом работы являются факты русской речи армян-билингвов, связанные с употреблением ими лексических единиц русского языка
Ժ.02.02 «Ընդհանուր և կիրառական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան մանկավարժական ինստիտուտի ռուսաց լեզվի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Եսաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Գ. Բրուտյան, Ս. Կ. Տիոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Բրյուսովի անվան օտար լեզուների պետական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 16 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics