Հայոց լեզվի տրոհվող լրացումների ուսուցումը միջնակարգ դպրոցում - Խալաթյան, Գայանե Լիպարիտի / Khalatyan Gayane (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 1994)
Հայաստանի Հանրապետության քաղաքական կյանքում կատարված խոր փոփոխությունները պահանջում են նաև նոր, որոշակի տեղաշարժեր դպրոցի ուսումնական և դաստիարակչական աշխատանքների ոլորտում, որից անբաժան է մայրենի լեզվի խոր, գիտակցական ու հիմնավոր ուսուցումը / В диссертации разработаны более приемлемые, продуктивные средства преподавания материала, применение которых поможет глубокому коренному освоению обособленных дополнений, а так же развитию письменной и устной речи учащихся средней школы.
13.00.02 «Հայոց լեզվի դասավանդման մեթոդիկա» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Աշխատանքը պատրաստված է Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտի հայոց լեզվի և նրա դասավանդման մեթոդիկայի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Հ. Ալեքսանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Գյուլբուդաղյան, Ա. Մանուկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի մանկավարժական գիտությունների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy