Ոչխարների մելոֆագոզի համաճարակաբանական առանձնահատկությունները և պայքարի միջոցառումները Հայաստանի Հանրապետությունում - Ավագյան, Արմեն Սաշայի / Avagyan Armen (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոն, 2007)
Հոդվածոտանիների տիպի շատ ներկայացուցիչներ հանդես են գալիս որպես մարդկանց և գյուղատնտեսական կենդանիների մակաբույծների միջնորդ տերեր կամ նրանց փոխանցողներ, պատճառելով զգալի տնտեսական վնասներ / Многие членистоногие выступают как переносчики паразитов человека и сельскохозяйственных животных, нанося значительный ущерб экономике
Գ.00.13 «Մակաբուծաբանություն» մասնագիտությամբ անասնաբուժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ջ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ջ. Նաղաշյան, Ռ. Ա. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության «Անասնաբուծության և անասնաբուժության գիտական կենտրոն» ՊՈԱԿ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology