Հարկային համակարգի կատարելագործման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում / The main problems of the тах system improvement in the Republic of Armenia - Սարգսյան, Դավիթ Աշոտի / Sargsyan Davit (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2013)
Շուկայական հարաբերություններով տնտեսությանը անցում կատարելու համար Հայաստանի նորանկախ հանրապետությունը պետք է լուծեր բազմաթիվ հիմնախնդիրներ, առանց որոնց նոր տնտեսական հարաբերությունների ձևավորումն ու զարգացում որևէ կերպ հնարավոր չէր պատկերացնել / В процессе формирования рыночной экономики, когда на государство возложена высокая степень ответственности за оказание содействия вновь созданным инфраструктурам, все более возрастает роль значение налоговой системы, поскольку именно налоговая система обеспечивает государство необходимыми финансовыми ресурсами для осуществления намеченных мероприятий / During the transition period from the centrally planned economy to the market one, when the government is urged to assist the process of forming the new and required infrastructure, the role of tax system and its importance is highly stressed, since the tax system ensures required funding for the government to undertake and implement all these programs and measures
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Լ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Բ. Սալնազարյան, Ա. Ռ. Թամազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics