Исследование устойчивости и стабилизируемости линейных нестационарных систем управления применением дифференциальных преобразований / Գծային ոչ ստացիոնար կառավարման համակարգերի կայունության և կայունացնելիության ուսումնասիրությունը դիֆերենցիալ ձևափոխությունների օգտագործմամբ - Մելիքյան, Անուշ Վազգենի / Melikyan Anush (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2007)
Широкое использование систем автоматического управления в различных сферах науки и техники, a также возрастающие требования к качеству их функционирования обусловливают необходимость эффективного применения возможностей, предоставляемых современными информационными технологиями / Մշակվել են ԳոՍԿՀ-ի մատրիցների սեփական արժեքներ-ֆունկցիաների որոշման կանոնավոր եղանակներ, որոնք թույլ են տալիս համեմատաբար հեշտ միջոցներով ուսումնասիրել ԳոՍԿՀ-ի կայունությունը կամ անկայունությունը, մասնավորապես Ժիրար-Վիետի մեթոդի դիֆերենցիալ նմանակը և բացահայտ սխեման՝ փոփոխական գործակիցներով բնութագրիչ հավասարումների բոլոր սեփական արժեքներ-ֆունկցիաների զուգահեռ որոշման համար
Ե.13.01 «Կառավարում, կառավարման համակարգեր և դրանց տարրերը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Ա. Նալչաջյան, Վ. Գ. Ալեքսանդրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems