Синтез, некоторые превращения конденсированных тиено[3,2-d] пиримидинов и их биологическая активность / Կոնդենսված թիենո[3,2-d]պիրիմիդինների սինթեզը, որոշ փոխարկումները և նրանց կենսաբանական ակտիվությունը - Հակոբյան, Շողիկ Ֆելիքսի / Hakobyan Shoghik (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնի օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 2009)
Синтез новых конденсированных тиенопиримидинов с целью поиска как биологически активных соединений, так и химических средств для новой техники представляется весьма актуальным / Մատչելի հետերոցիկլիկ կետոնների՝ տետրահիդրոպիրան(թիոպիրան)4-ոնների ցիկլոհեքանոնի և ցիկլոպենտանոնի, հիման վրա մշակվել են կոնդենսված թիենո[3,2-d] պիրիմիդինների ստացման ընդհանուր եղանակներ
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» և Բ.00.10 «Բիոօրգանական քիմիա» մասնագիտություններով քիմիական գիտւթյունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Ս. Նորավյան, Ե. Գ. Պարոնիկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Տ. Վ. Ղոչիկյան, Ժ. Ա. Չոբանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայկական պետական գյուղատնտեսական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry