Հողի սեփականության իրավունքի զարգացման պատմությունը Հայաստանում - Գույումջյան, Տիգրան Կարպիսի / GuyumjianTigran (Երևանի պետական համալսարան, 1999)
Հողի սեփականության իրավունքի պատմությունը անհնարին է ուսումնասիրել առանց տվյալ ժամանակաշրջանի սոցիալ-տնտեսական պատմության որոշակի ասպեկտների պարզաբանման / Основная цель работы заключается в изучении права собственности на землю, способов, закономерностей направлений развития права собственности на землю Армении, анализа земельных отношений, существовавших в Армении в разные эпохи, и обнаружении пробелов
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի իրավաբանական ֆակուլտետի քաղաքացիական իրավունքի ամբիոնում ։ Գիտական ղեկավար՝ Ա. Իսկոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Բեգյան, Գ. Սաֆարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law