Հայ արդիապաշտ ուղղությունների գնահատականը 20-րդ դարասկզբի գրական հայացքներում - Խեչիկյան, Հասմիկ Հրայրի / Khechikyan Hasmik (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2010)
Ատենախոսության խնդիրն է ցույց տալ, թե դարասկզբին հայ գրականագետները, արվեստագետներն ու տեսաբաններն ինչպես արձագանքեցին նոր ուղղություններին / Задача диссертации - показать, как армянские критики и тeopeтики литературы восприняли новые направления начала прошлого века
ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ն. Սարինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Վ. Պետրոսյան, Ա. Ա. Անդրանիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies