Влияние дефицита воды на эколого-физиологические показатели вигны лучистой (Vigna radiata L.) на различных стадиях роста и развития / Ջրի անբավարարության ազդեցությունը ճառագայթային մաշի (Vigna radiata L.-ի) էկոլոգիա-ֆիզիոլոգիական ցուցանիշների վրա աճի և զարգացման տարբեր փուլերում / The effect of water deficit on eco-physiological indices of mung bean cultivars (Vigna radiata L.) at growth and development different stages - Լալինիա, Ալի Աքբար / Lalinia Ali Akbar (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2013)
Выявление наиболее засухоустойчивых сельскохозяйственных культур, с целью возделывания на территории Ирана, из-за частой засухи имеет первостепенное значение для экономики страны / Իրանը համարվում է աշխարհի սակավաջուր, չորային և կիսաչորային տարածաշրջաններից մեկը, որտեղ գյուղատնտեսության վարման համար գնալով լուրջ սահմանափակող գործոն է դառնում ոռոգման ջուրը / Iran is considered as one of the scarce in water, arid and semi-arid areas in the world, where irrigation water is becoming a more and more limiting factor for farming
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Հ. Գալստյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ժ. Սարգսյան, Ս. Մ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ երկրագործության գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture