Մեթաբոլիկ ակտիվությունը և բորբոքային պատասխանի փոխկապակցվածությունը տարբեր շճատեսակներով հարուցված սալմոնելոզի դեպքում / Interrelation of metabolic activity and inflammatory response in salmonellosis caused by different serotypes - Մկրտչյան, Մխիթար Սամվելի / Mkrtchyan Mkhitar (ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ, 2016)
Ոչ տիֆոիդ սալմոնելանսննդային ծագան վարակիչ հիվանդությունների հարուցման ամենատարածված պատճառն է / Проблема сальмонеллеза сохраняет свою актуальность в связи с устойчиво высоким уровнем заболеваемости / Salmonella infections remain one of the leading causes of gastrointestina disorders in the world resulting in significant morbidity and mortality rates
Գ.00.03 «Մոլեկուլային և բջջային կենսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիձանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ժ. Ա. Կծոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախսներ՝ Տ. Կ. Դավթյան, Հ. Հ. Փանոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԳԱԱ "Հայ կենսատեխնոլոգիա գիտաարտադրական կենտրոն ; Ատենախոսություն՝ 117 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology