Геолого-структурные особенности локализации оруденения и перспективы промышленного освоения руд марцигетского золотополиметаллического месторождения / Մարցիգետի ոսկի-բազմամետաղային հանքայնացման տեղաբաշխման է առանձնահատկությունները և արդյունահանման հանքավայրի երկրաբանակառուցվածքային հետախուզված հանքատեսակների հեռանկարները - Ալոյան, Հայկ Պետրոսի / Aloyan Hayk (ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ, 2000)
Одним из основных приоритетных направлений социально-экономического развития Армении до 2005г. является восстановление и развитие горно-рудной и металлургической промышленности / Մարցիգետի հանքավայրը ունի կոնկրետ գեոտեկտոնական դիրք և գտնվում է հյուսիս-արևմտյան տարածմամբ Սոմխեթի խորքային խախտման ու Լոռուտի լայնակի ստրուկտուրայի հատման հանգույցում, որը սահմանափակվում է ռեգիոնալ բնույթի Մարց-Ոսկեպարի ու Բաբաջանի խախտումներով
Ե.15.07«ՀՀանքային երկրաբանություն» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ. Հ. Ամիրյան, Յ. Ա. Դավթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ բնապահպանության նախարարության երկրաբանական վարչության՝ «Լոռվա ԳԵՈ» ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology