Ապահովագրական վերահսկողության հիմնախնդիրներն ու շուկայի զարգացման հեռանկարները Հայաստանի Հանրապետությունում - Սարգսյան, Հայկ Իլյուշայի / Sargsyan Hayk (ՀՀ ԳԱԱ Մ․ Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ, 2009)
Աշխարհի տնտեսության զարգացման ահռելի զարգացման տեմպերի և գլոբալիզացիայի ներկա գործընթացների պայմաններում առավել քան երբևէ կարևորվում է կայուն աճի և մրցունակ տնտեսության ձևավորման նախադրյալների ապահովումը համաշխարհային տնտեսության մաս կազմող անցումային երկրներում / Диссертационная работа посвещена изучению основных проблем страхового надзора, путей его совершенствования и развития страхового рынка, которые имеют особое значение в переходной экономике
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Խ․ Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ․ Բ․ Բոստանջյան, Վ․ Հ․ Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics