Նոր քեմոլիթոտրոֆ բակտերիաների մեկուսացումը և ուսումնասիրությունը սուլֆիդային միներալների կենսատարրալուծման գործընթացներում / Isolation and study of new chemolithotrophic bacteria in processes of bioleaching of sulfide minerals - Վարդանյան, Արևիկ Կարենի / Vardanyan Arevik (ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ, 2015)
Ուսումնասիրվել է երկաթի և ծծմբի օքսիդացնող քեմոլիթոտրոֆ բակտերիաների բազմազանությունը և տարածումը Հայաստանի տարբեր սուլֆիդային հանքավայրերում / Изучено разнообразие и распространение железо- и сероокисляющих хемолитотрофных бактерий в сульфидных месторождениях Армении разных геоформаций / Diversity and dissemination of chemolithotrophic iron- and sulfur oxidizing bacteria in sulfide ore deposits of different geoformations in Armenia have been studied
Գ.00.07 «Միկրոբիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ս. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Գ. Աֆրիկյան, Ա. Ա. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology