Ժառանգումն ըստ կտակի - Հարությունյան, Հասմիկ Էդմոնդի / Harutyunyan Hasmik (Երևանի պետական համալսարան, 2008)
Ժառանգման իրավունքն իր զարգացման (էվոլյուցիայի) ճանապարհին կրել է դասակարգերի և հասարակարգերի ազդեցությունը և ենթարկվելով փոփոխությունների՝ հասել մինչև մեր օրերը / Работа посвящена исследованию одного из важнейших институтов гражданского законодательства РА - Наследованию по завещанию
ԺԲ.00.03 «Մասնավոր իրավունք - քաղաքացիական, առևտրային (կոմերցիոն), միջազգային մասնավոր, ընտանեկան, աշխատանքային, սոցիալական ապահովության իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի իրավագիտության ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Հ.Ղարախանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Բեզբախ, Մ. Ե. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law