Исследование многомерных систем управления при случайных воздействиях на основе скалярных оценок / Բազմաչափ կառավարման համակարգերի հետազոտումը սկալյար գնահատականների հիման վրա՝ պատահական ազդեցությունների դեպքում - Չիլինգարյան, Արման Ռուբենի / Chilingaryan Arman (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2007)
Значительную часть современных объектов управления, применяемых в промышленности и различных отраслях техники, можно отнести к классу многомерных систем управления (МСУ) / Առաջարկվել է գծային ԲԿՀ-ի ելքային ազդանշանի վիճակագրական ճշտության սկալյար գնահատական, որն իրենից ներկայացնում է վերջինիս ելքային վեկտորի մոդուլի միջին քառակուսային սխալը և միաչափ համակարգի դեպքում համընկնում է ավտոմատ կառավարման դասական տեսության համապատասխան արտահայտության հետ
Ե.13.01 «Կառավարում, կառավարման համակարգեր և դրանց տարրերը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Օ. Ն. Գասպարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Ա. Նալչաջյան, Գ. Գ. Եղիազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems