Արևմտահայերի ազգային-վարչական կացությունը1860- 1894 թթ. / National-administrative situation of western armenians (1860-1894) - Նուրբեկյան, Լուսինե Զալիկոյի / Nurbekyan Lusine (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2011)
XIX դարի երկրորդ կեսին Օսմանյան Թուրքիայում ընթացող հասարակական վերափոխումների համատեքստում արևմտահայության համար հրատապ դարձավ ազգային մարմիններ ձևավորելու և դրանց իրավական կարգավիճակ տալու հարցը / Во второй половине 19-го века актуальным стал вопрос формирования национальных органов и предоставлении им правового статуса в контексте социальных реформ в Османской империи / In the second half of the 19* century, in the Turkish society, within the context of social reforms, the formation of national bodies and provision of legal status became an urgent issue for the Western Armenians
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական մանկավարժական պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Խառատյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ է. Ա. Կոստանդյան, է. Գ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ ԳԱԱ Շիրակի հայագիտական հետազոտությունների կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History