Հայոց լեզվի բառաիմաստային համակարգը և նրա առնչությունը ֆրանսերենի հետ XIX-րդ դարում - Բարլեզիզյան, Արամ Կարապետի / Barlezizyan Aram (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 1995)
Սույն ատենախոսությունը նվիրված է ժամանականից լեզվաբանության կարևորագույն խնդիրներից մեկին՝ լեզվական կապերի ու շփումների ուսումնասիրությանը / Настоящее исследование посвящено лексико-семантической системе армянского языка в аспекте армяно-французских языковых контактов в XIX веке
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Աշխատանքը պատրաստվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան օտար լեզուների ինստիտուտի ֆրանսերենի ամբիոնում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Աթասյան, Ա. Նազարյան, Վ. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի հայոց լեզվի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 59 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics