Լեռնային ճանապարհների վերելքի ուղղությամբ լրացուցիչ երթևեկային գոտու անհրաժեշտությունը հիմնավորող պարամետրերի որոշումը - Պետրոսյան, Դենիս Թեյմուրազի / Petrosyan Denis (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2007)
Ավտոմոբիլային տրանսպորտի դերն ավելի է կարևորվում լեռնային շրջաններում, քանի որ լեռնային երկրներում այլ տրանսպորտային ուղիների խիտ ցանցի ստեղծումը գրեթե անհնարին է / В условиях pocтa интенсивности движения проблема улучшения условий движения на горных дорогах носит актуальный характер, особенно на участках затяжных подъемов, где резко падают скорости движения грузовых автомобилей
Ե.23.02 «Քաղաքացիական, արդյունաբերական, հիդրոտեխնիկական, տրանսպորտային և ստորգետնյա շինարարություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Գ. Մակարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ռ. Մեսչյան, Հ. Հ. Գյուլզադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Ճաննախագիծ» ինստիտուտ ՍՊԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology