Конституционно-правовая ответственность глав субъектов Российской Федерации / Ռուսաստանի Դաշնության սուբյեկտների ղեկավարների սահմանադրաիրավական պատասխանատվությունը - Մախով, Ալիմ Ռուսլանի / Makhov Alim (Հայ-ռուսական համալսարան, 2020)
В современном правовом государстве с федеративной формой политико-территориальной организации, одним из важнейших направлений конституционно-правовой модернизации и государственного строительства является совершенствование системы федеративных отношений направленная, как на защиту интересов как федерации в целом, так и её субъектов / Կայուն իշխանական համակարգի կառուցումը դաշնային պետության պայմաններում պահանջում է երկու անհրաժեշտ պայմանների իրականացում. առաջինը՝ դաշնության և նրա սուբյեկտների միջև փոխգործակցության սահմանադրաիրավական մեխանիզմների բալանսավորում, համատեղ իշխանության ներքո գտնվող ոլորտներում դաշնության և իր սուբյեկտների շահերի ներդաշնակություն / Relevance of the dissertation research topic. Building a stable system of power relations in the system of federalism requires compliance with two necessary conditions
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք (սահմանադրական, վարչական, ֆինանսական, մունիցիպալ, բնապահպանական, եվրոպական իրավունք, պետական կառավարում) մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Պյատիգորսկի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ա. Տխաբիսիմովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Վ. Նարուտտո, Ա. Գ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law