Գազատրանսպորտային համակարգերում գազի էներգետիկական պոտենցիալի օգտագործմամբ էլեկտրաէներգիայի ու ցրտի համատեղ արտադրության կայանքների և նրանց հաշվարկի ու նախագծման մեթոդների մշակումը - Գրիգորյան, Աշոտ Խաչիկի / Grigoryan Ashot (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2007)
Ներկայումս ջերմության, ցրտի և էլեկտրաէներգիայի արտադրությունը հիմնականում կատարվում է անջատ եղանակներով / Для обеспечения возможности газоснабжения потребителей в газораспределительных станциях (ГРС) городов осуществляется снижение давления магистрального газа от 20атм. до 3 атм
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկ, հիդրավլիկ և այլն) ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Ա. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Բարխուդարյան, Ա. Մ.Հովսեփյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևաննախագիծ» ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology