О возможности создания газоанализатора на основе металл-оксидных полупроводниковых и пьезорезонансных газовых сенсоров / Մետաղ-օքսիդային կիսահաղորդչային և պյեզոռեզոնանսային գազային տվիչներով գազային անալիզատորի ստեղծման հնարավորությունների մասին - Ստեփանյան, Արմեն Սամվելի / Stepanyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2004)
Актуальность темы связана с внедрением в область детекторов газов таких датчиков, которые имеют высокую чувствительность и селективность, помехозащищенность, стабильность, с малой себестоимостью / Ատենախոսության նպատակն է փոքրածավալ, արագագործ և ցածր ինքնարժեքով գազային անալիզատորի ստեղծման հնարավորությունների ուսումնասիրումը՝ մետաղ-օքսիդային կիսահաղորդչային և պյեզոռեզոնանսային տվիչների հիման վրա բարձրացման խնդիրների ուսումնասիրումը
Ե.27.01 «Պինդմարմնային էլեկտրոնիկա, ռադիոէլեկտրոնային բաղադրամասեր, միկրոէլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Մ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Բունիաթյան, Հ. Վ. Աբովյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology