Исследование физико-химических особенностей известковой активации местных диатомитов и получение на их основе адсорбирующих и фильтрующих порошков / Տեղական դիատոմիտների կրային ակտիվացման ֆիզիկա-քիմիական առանձնահատկությունների ուսումնասիրությունը և նրանցից ադսորբող ու ֆիլտրող փոշիների ստացումը - Մանուկյան, Հասմիկ Գարուշի / Manukyan Hasmik (Երևանի պետական համալսարան, 1997)
Проведено комплексное исследование физико-химических и адсорбционно-структурных свойств природных и модифицированных диатомитов Армении месторождений Цовинар, Джрадзор, Арзни, Амулсар и Воротан / Աշխատանքը նվիրված է Հայաստանի տարբեր հանքավայրերի՝ Որոտանի, Ջրաձորի, Ծովինարի, Ամուլսարի և Արզնու բնական դիատոմիտների քիմիական, հանքաբանական բաղադրության, ադսորբցիոն-կառուցվածքային և այլ ֆիզիկա-քիմիական բնութագրերի ուսումնասիրությանը
Բ.00.01 «Անօրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ընդհանուր և անօրգանական քիմիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Կ. Ա. Կոստանյան, Գ. Գ. Մարտիրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Գ. Բաբայան, Գ. Գ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ «Դիատոմիտ» ԳԿ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry