Роль инфузорий Paramecium caudatum в экологии пикорнавирусов / Paramecium caudatum ինֆուզորիաների դերը պիկոռնավիրուսների էկոլոգիայում / The role of Paramecium caudatum in the ecology of picornaviruses - Բայրամյան, Նանե Վաչեի / Bayramyan Nane (ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ, 2014)
Водная среда, как один из основных компонентов нашей биосферы, плохо изучена с точки зрения экологии вирусов / Վիրուսի էկոլոգիան, հանդիսանալով մանրէաբանության բաժիններից մեկը, մեծ դեր ունի վիրուսների գոյատևման և կենսաշրջանառության օրինաչափությունների, «վիրուս-բջիջ» համակարգում առկա փոխհարաբերությունների ու վարակի տարածման ուղիների բացահայտման մեջ / Being a part of microbiology, virus ecology plays an important role in the discovery of survival and circulation of the viruses as well as in finding out the interrelations in the cell-virus system and the ways of the spread of the infection
Գ.00.03 «Մոլեկուլային և բջջային կենսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Ա. Կարալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ռ. Տեր-Պողոսյան, Է. Ա. Առաքելովա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology