Гидрологические аспекты оценки и прогноза влияния природных и антропогенных факторов на сток горных рек / Լեռնային գետերի հոսքի վրա բնական և անթրոպոգեն գործոնների ազդեցության գնահատման և կանխատեսման հիդրոլոգիական հայեցակետերը - Սարգսյան, Վիլիկ Հովհաննեսի / Sargsyan Vilik (ՀՀ ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2002)
Настоящая работа является обобщением результатов многолетних исследовании и научно-методических разработок автора, проведенных в разные этапы в Ленинградском государственном гидрологическом институте (ГГИ), в Ереванском архитектурно-строительном институте (ЕрАСИ) и Управлении по гидрометеорологии Армении (Армгидромет) / Աշխատանքը հանդիսանում է տարբեր փուլերում հեղինակի կողմից Լենինգրադի պետական հիդրոլոգիական, Երևանի ճարտարապետա-շինարարական ինստիտուտներում և Հայհիդրոմետում կատարված բազմամյա հետազոտությունների և գիտա-մեթոդական մշակումների ընդհանրացում
ԻԴ.00.21 «Ցամաքի ջրաբանություն, ջրային ռեսուրսներ, ջրաքիմիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Աշխատանքի թեման հաստատվել է ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսսներ՝ Լ. Ա. Չիլինգարյան, Ս. Մ. Ղազարյան, Ա. Մ. Վլադիմիրով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 42 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science; Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology