Պետական գույքի կառավարման մրցութային եղանակի կատարելագործման հիմնական ուղիները Հայաստանի Հանրապետությունում - Մկրտչյան, Արտակ Պավելի / Mkrtchyan Artak (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2002)
Ներկայումս բազմակացութաձև սեփականության պայմաններում դեռևս զգալի է պետության տնօրինության տակ գտնվող սեփականության բաժինը, այդ թվում տնտեսության համար ռազմավարական նշանակություն ունեցող ճյուղերում / Диссертация посвящена одному из основополагаюших вопросов, возникшему в РА в условиях перехода к новым экономическим отнашениям, a именно, повышению эффективности государственного регулирования путем применения конкурсных механизмов и изучению проблем реформаторских преобразований в деле становления отношений собственности
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Ս. Կ. Մանթառլյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics