Управление вероятностными технологическими процессами посредством числовых характеристик / Հավանականային բնույթ ունեցող տեխնոլոգիական գործընթացների կառավարումը թվային բնութագրերի միջոցով - Ղալեչյան, Հայկ Սամվելի / Ghalechyan Hayk (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2011)
В большинстве существующих методов исследования вероятностных процессов рассматривается относительно узкий класс процессов, в которых входные управляющие и выходные параметры подчинены нормальному закону распределения вероятностей / Հավանականային բնույթ ունեցող տեխնոլոգիական գործընթացների հետազոտման մեթոդների մեծամասնությունը կիրառելի են համեմատաբար նեղ դասի գործընթացների համար, որոնց մուտքային կառավարման և ելքային պարամետրերը ենթարկվում են հավանականությունների բաշխման նորմալ օրենքին / The majority of methods studying probabilistic processes are applicable for relatively narrow class of processes which input control and output parameters are subject to the normal probability distribution law, However, in case of stationary and nonstationary real processes those parameters are not subject to the mentioned law and are changed in time
Ե.13.01 «Կառավարում, կառավարման համակարգեր և դրանց տարրերը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Ա. Նալչաջյան Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ. ե. Բոզոյան, U. Շ. Բալասանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems