Ադրբեջանի հատուկ ծառայությունները և դրանց հակահայ գործունեությունը (XX դարի վերջ – XXI դարի սկիզբ) / Azerbaijan’s special services and their anti-Armenian activity (the end of the 20th century-the beginning of the 21stcentury) - Դավիթավյան, Տիգրան Արշալույսի / Davitavyan Tigran (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2016)
Ատենախոսության մեջ պատմական անդրադարձ ենք կատարել նաև ԱԴՀ-ում 1918-1920 թթ. և ԱԽՍՀ-ում 1921-1988 թթ. հակահայ գործունեություն ծավալած ադրբեջանական հատուկ ծառայություններին, ինչը հնարավորություն է տալիս վերհանել XX դարի վերջերի, XXI դարի սկզբների Ադրբեջանի հակահայ քաղաքականության պատմական հիմքերը և շարժառիթները / Кандидатская диссертация посвящена исследованию азербайджанских специальных служб и их антиармянской деятельности в период сконца XX века и до начала XXI века. В работе изучено также возникновение и антиармянская деятельность азербайджанских спецслужб во времена Азербайджанской демократической республики (1918-1920 гг.) и в период существования Азербайджанской ССР (1920-1991 гг.) / The dissertation refers to the study of Azerbaijani Special Services and their anti-Armenian activity in the Democratic Republic of Azerbaijan (1918-1920), the Azerbaijan SSR (1920-1991) and the Republic of Azerbaijan at the end of the 20th century and at the beginning of the 21st century
Է.00.02 «Համաշխարհային պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Սաֆրաստյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Աբրահամյան, Լ. Ս. Հովսեփյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ:
Keywords: Պատմական գիտություններ / History