Ողնաշարի գոտկային հատվածի միջողնային աճառների ճողվածքների կլինիկական ընթացքի առանձնահատկություններն ու դրանց վիրաբուժական մոտեցումները - Միրզոյան, Հայկ Հովհաննեսի / Mirzoyan Hayk (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2010)
Միջողնային աճառների ճողվածքներին (ՄԱՃ) առնչվող խնդիրները շարունակվում են մնալ արդիական, չնայած հիվանդության ախտորոշման ու վիրահատական բուժման տեխնիկայի նշանակալի կատարելագործմանը / Целью данной работы является изучение клинико-диагностических особенностей грыжами межпозвонковых дисков поясничного отделапозвоночника (ГМПД), осложнений хирургического лечения выработать хирургические подходы для улучшения исхода лечения данного контингента больных
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ գիտակոորդինացիոն խորհրդի 2007թ., դեկտեմբերի 7-ի թիվ 12 նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Ա. Պատրիկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Գ. Զոհրաբյան, Վ. Պ. Այվազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Վ. Ֆանարջյանի անվան ՈՒԱԿ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences