0-1 մատրիցների համար լավագույն թեստ գտնելու խնդիրների և դրանց մոտավոր ալգորիթմների մասին / On finding an optimal checking test for 0-1 matrices and their approximate algorithms - Տոնոյան, Վահագն Ռաֆիկի / Tonoyan Vahagn (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2001)
Մարդկային գործունեության ամենատարբեր բնագավառներում առաջանում են իրավիճակներ, երբ անհրաժեշտ է վերջավոր թվով տարբերակներից ընտրել լավագույնը / Discrete optimization problems, related to finding a test for 0-1matrices, which satisfy to several conditions, are discussed in the work
Ա.01.09 «Մաթեմատիկական կիբեռնետիկա և մաթեմատիկական տրամաբանություն» մասնագիտությամբ Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Վ. Եղիազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Հ. Ասլանյան, Հ. Ց. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի մաթեմատիկայի դեպարտամենտ ; Սեղմագիր՝ 14 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics