Տնտեսական մրցակցության պետական կարգավորման միտումները (ԱՊՀ երկրների օրինակով) - Միքայելյան, Գաբրիել Միքայելի / Mikaelyan Gabriel (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2010)
ժամանակակից աշխարհը բնութագրվում է դրանում առկա բոլոր երկրների միջև տնտեսական, քաղաքական, սոցիալական և մշակութային կապերի ձևավորմամբ և զարգացմամբ / Основной целью диссертации является защиты выявление проблем конкуренции в отдельных странах, a также в общем экономическом пространстве СНГ и предложение основных путей и эффективных механизмов их преодоления на основе положительного опыта Евросоюза
Ը.00.06 «Համաշխարհային տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ա. Թադևոսյան, Դ. Ն. Հախվերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics