Исследования структурных изменений фосфолипидных мембран при периодической болезни / Ֆոսֆոլիպիդային թաղանթների կառուցվածքային փոփոխությունների ուսումնասիրությունը պարբերական հիվանդության ժամանակ - Սարգսյան, Սեդա Ազատի / Sargsyan Seda (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 1999)
Актуальность темы: одной из актуальных проблем современной медицины и биологии является изучение особенностей структурных изменений биологических мембран при разных патологических состояниях / Կատարված ուսումնասիրությունների արդյունքում բացահայտվել է կենսաթաղանթների ֆոսֆոլիպիդային մոդելների կառուցվածքային փոփոխությունների առանձնահատկությունները պարբերական հիվանդության ժամանակ
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ Հանրապետական արյունաբանական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Պ. Ա. Ղազարյան, Ա. Գ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ս. Գևորգյան, Ա. Ա. Շահինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Հ. Ք. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology