Исследование гравитационного излучения и магнитных полей сверхплотных звезд / Գերխիտ աստղերի գրավիտացիոն ճառագայթման և մագնիսական դաշտերի ուսումնասիրությունը - Շահաբասյան, Մերուժան Կարենի / Shahabasyan Meruzhan (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Возможность существования гравитационных волн является одним из фундаментальных предсказаний общей теории относительности (ОТО) / Ատենախոսությունը նվիրված է գերխիտ աստղերի գրավիտացիոն ճառագայթման և մագնիսական դաշտերի տեսական ուսումնասիրությանը
Ա.04.02 «Տեսական ֆիզիկա» մասնագիտությամբ Ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Մ. Սեդրակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ժ. Մուրադյան, Գ. Ս. Հաջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 13 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics