Հակահասարակական վարքի սուբյեկտիվ գործոնները և դրանց նախազգուշացման ուղիները / Subjective factors of antisocial behaviour and ways to prevent them - Հովսեփյան, Լիլիթ Դավիթի / Hovsepyan Lilit (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2018)
Հանցավորության պատճառ հանդիսացող գործոնների վեր հանումը, դրանց էության բացահայտումը և հնարավորինս չեզոքացումը արդեն երկար ժամանակ է ինչ գտնվում է թե՛ տեսաբանների, թե՛ պրակտիկ աշխատողների ուշադրության առանցքում / Актуальность диссертационного исследования подтверждается тем, что, хотя о субъективных или психологических элементах асоциального поведения по разным поводам упоминается в ряде трудов психологов и юристов, однако этот вопрос еще не стал предметом монографического исследования / The relevance of the research is supported by the fact that, though subjective or psychological elements of antisocial behavior on several occasions are referred to in a number of works of psychologists and lawyers, the issue has not yet become the subject of monographic study
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն (միջանձնային հարաբերություններ, ընտանեկան, տարիքային, մանկավարժական, խմբային գործունեություն)» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Ռ. Հ. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ս. Ա. Սեդրակյան, Լ. Ռ. Արամյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիա ; Ատենախոսություն՝ 143 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology