Перспективы формирования архитектуры кинотеатров в РА / ՀՀ կինոթատրոնների ճարտարապետության ձևավորման հեռանկարները - Ավագյան, Ռուբեն Էդուարդի / Avagyan Ruben (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2009)
Прародителем современных кинотеатров был подвал парижского "Гран Кафе", котором братья Люмьер впервые продемонстрировали свой "волшебный фонарь" / Կինեմատոգրաֆը XX-XXI դարերի սահմանագծում ապրում է աննախադեպ վերելք
ԺԸ.00.01 «ճարտարապետություն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Ա. Սաֆարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Ռաշիդյան, Թ. Ծ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայնախագիծ» ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։