Հայոց ցեղասպանության հետևանքների հաղթահարման պատմական և իրավական հիմքերը / Historical and legal bases of overcoming consequences of the Armenian genocide - Մարուքյան, Արմեն Ցոլակի / Marukyan Armen (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2018)
Հայ ժողովուրդը տասնամյակներ շարունակ պայքարում է իր նկատմամբ իրագործված ցեղասպանության ճանաչման և դատապարտման համար, ինչի արդյունքում տարբեր երկրների խորհրդարանների և միջազգային կազմակերպությունների կողմից ընդունվել են Հայոց ցեղասպանությունը ճանաչող ու դատապարտող բանաձևեր / Армянский народ вот уже несколько десятилетий борется за признание и осуждение Геноцида армян, осуществленного Османской империей в конце XIX – начале XIX веков / The Armenian people fight several decades for recognition and condemnation of the Armenian Genocide carried out at the end of 19th-the beginning of the 20th centuries in the Ottoman Empire
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Գ. Մինասյան, Հ. Տ. Մարության, Ա. Գ. Վաղարշյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 414 էջ, սեղմագիր՝ 44 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History