Исследование одномодовой резонансной ускоряющей структуры медленно бегущей волной / Դանդաղ տարածվող ալիքով միամոդային ռեզոնանսային արագացնող համակարգի ուսումնասիրությունը - Գրիգորյան, Արմեն Հրանտի / Grigoryan Armen (Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիա (Երևանի Ֆիզիկայի ինստիտուտ), 2014)
Одними из важнейших направлений современных исследований в области физики пучков заряженных частиц и ускорительной техники являются развитие новых методов ускорения заряженных частиц и генерация высокочастотного монохроматического излучения / Լիցքավորված մասնիկների փնջերի ֆիզիկայի և արագացուցչային տեխնիկայի բնագավառի ժամանակակից հետազոտությունների կարևորագույն ուղղություներից է լիցքավորված մասնիկներ արագացման համար նոր մեթոդների մշակումը և բարձր հաճախականային մոնոքրոմատիկ ճառագայթման գեներացումը / One of the main tasks of current research in the area of beam physics and accelerator technology is the development of new methods of charged particle acceleration and the generation of high frequency monochromatic radiation
Ա.04.20 «Լիցքավորված մասնիկների փնջերի ֆիզիկա և արագացուցչային տեխնիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Մ. Ցականով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Մ. Լազիև, Ա. Ս. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտւտ ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics