Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության գործադիր իշխանությունը. հասկացությունը, կառուցվածքը, կազմակերպման և գործունեության սկզբունքերը և զարգացման հեռանկարները / Executive authority of Nagorno-Karabakh Republic. conception, structure, principle of organization andactivity, tendencies of thest development - Խաչատրյան, Արտակ Համլետի / Khachatryan Artak (Երևանի պետական համալսարան, իրավաբանական ֆակուլտետ, 2004)
Գործադիր իշխանությունը յուրաքանչյուր պետության կառուցակարգի անհրաժեշտ տարրն է / Данная диссертация посвящена актуальным проблемам исполнительной власти Нагорно-Карабахской Республики
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի իրավաբանական ֆակուլտետի պետության և իրավունքի տեսության և պատմության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ա. Ապիյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Ստեփանյան, Ռ. Հ. Եղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Գլխավոր դատախազության գիտաուսումնական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law