Րաֆֆու «Կայծեր» վեպի ստեղծագործական պատմությունը - Կուրղինյան, Շուշանիկ Մնացականի / Kurghinyan Shushanik (Երևանի պետական համալսարան, 2005)
Րաֆֆին իր գրական վաստակով և հատկապես «Կայծեր» վեպով «հայ գաղափարաբանությունը հարստացրեց ազգապահպանության գիտությամբ» մի ձեռքբերում, որ երբեք չի լքելու իր արդիականության դիրքերը / Диссертационная работа посвящена исследованию творческой истории романа Раффи «Искры»
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ․ Սաֆարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ․Մնացականյան, Ա․ Ալեքսանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies