Տոնեկաբոն գետի (Իրան) իխտիոֆաունան և դրա վրա ազդող հիմնական գործոնները / Ichthyofauna of Tonekabon River (Iran) and main influencing factors - Համիդ Ռամեզանի / Hamid Ramezani (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոն, 2009)
Տոնեկաբոն գետի իխտիոֆաունայի ուսումնասիրությունների արդյունքները թույլ են տալիս առանձնացնել ինդիկատոր տեսակներ և գետի առանձին գոտիներ, որոնց մերձակայքում կարելի է կազմակերպել տնտեսապես արժեքավոր ձկնատեսակների արհեստական վերարտադրությունը / Целью работы являлись идентификация видового состава популяции ценных видов рыб, воспроизводящихся в реке и ее притоках / The aim of the work was identification of species composition of the populations of valuable fish species which spawn in the river and its tributaries
Գ.00.08 «Կենդանաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Կ. Գաբրիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ է. Մ. Եղիազարյան, Հ. Ռ. Ռուբենյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology