Բազմաչափանիշային օպտիմալացման արագընթաց սուբգրադիենտային մոդելների մշակումը և կիրառական ծրագրերի փաթեթի ստեղծումը - Գյուզալյան, Նորայր Հելցի / Gyuzalyan Norayr (ՀՀ ԿԳՆ ՀՀ ճարտարագիտական համալսարան, 2003)
ժամանակակից տեխնիկական, տնտեսական, կազմակերպական և այլ տիպերի կառավարման համակարգերի որակին և գործառնության արդյունավետությունը ներկայացվող զանազան պահանջների համախմբությունը նրանց նախագծման, ստեղծման, շահագործման և կատարելագործման խնդիրներին օժտում են բազմաչափանիշային բնույթով / Исходя из целей диссертации обосновано, что для учета ограничивающих условий, задающих допустимые области задач оптимизации, наиболее целесообразным является метод редуцированного фазового пространства
Ե.13.01 «Կառավարում, կառավարման համակարգեր և դրանց տարրերը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Առաքելյան, Ա. Հ. Բաբայան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հաշվողական տեխնիկայի և ինֆորմատիկայի հայկական գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems