Энергетическая калибровка адронных струй в эксперименте CMS (LHC) с использованием распада W→¯qq В рр-столкновениях при √s =7TэВ / CMS (LHC) գիտափորձում √s=7 ՏէՎ էներգիայով pp- բախումների դեպքում հադրոնային շիթերի էներգետիկ տրամաչափումը՝ օգտագործելով W→¯qq տրոհման պրոցեսը - Թումասյան, Արմեն Ռաֆիկի / Tumasyan Armen (Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիա (Երֆի), 2012)
В настоящей работе представлены результаты калибровки шкалы энергии струи в эксперименте CMS (LHC) / Կոմպակտ Մյուռնային Սոլենոիդը (CMS), ստեղծված Մեծ Հադրոնային Կոլայդերի (LHC) վրա, ամենախոշոր գիտափորձերից մեկն է բարձր էներգիաների ֆիզիկայի ոլորտում / The Compact Muon Solenoid (CMS) on the Large Hadron Colider (LHC) is one of the largest experiments in high energy physics
Ա.04.16 «Միջուկի, տարրական մասնիկների և տիեզերական ճառագայթների ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիայի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Սիրունյան, Հ. Գ. Մկրտչյան, Ա. Ս. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics