Նվագախմբային փողային գործիքները և նրանց կատարողականությունը Հայաստանում / Orchestral wind instruments and their performance in Armenia - Թովմասյան, Վալենտին Խաչիկի / Tovmasyan Valentin (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2011)
Ատենախոսության նյութերը կարող են դառնալ անհրաժեշտ գիտական ​​փաստական ​​և փաստագրական աղբյուր համապատասխան նոր հետազոտությունների համար, կարող են օգտագործվել նաև ազգային կատարողական արվեստի պատմության ընդհանուր և հատուկ դասընթացներում, ինչպես նաև կարող են ներկայացվել առանձին հրատարակությամբ՝ օգնելու փողային գործիքներ նվագելու ուսուցիչներին և փողային նվագախմբերի խմբավարներին / Материалы диссертации могут стать необходимым научным фактографически-документальным источником для соответствующих новых исследований, также могут быть использованы на общих и специальхых курсах истории отечественной музыки исполнительского искусства, a также представлены отдельным изданием в помощь специалистам: педагогам, преподавателям игры на духовых ихструментах и капельмайстерам духовых оркестров / The materials of thesis can be necessary scientific factual-documentary source for appropriate new researches, as well as can be used at general and special courses of the history of domestic music of performable art, as well as are represented in separate edition in contribution to the specialists: pedagogues, teachers of the playing on wind instruments and conductor of wind orchestras
ԺԷ.00.02 «Երաժշտական արվեստ» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Գ. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Վ. Յուզբաշյան, Մ. Ա. Կոկժաև ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art