Արժութային ռիսկի կառավարումը (ՀՀ օրինակով) - Առաքելյան, Կարապետ Հովհաննեսի / Araqelyan Karapet (Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ, 2005)
1970-90-ական թթ. նկատվեցին արժութային փոխարժեքների առավել կտրուկ տատանումներ, քան նախորդ փուլերում / На современном этапе развития мировой экономики, когда постепенно углубляются процессы интеграции и глобализаци, a существование отдельно взятого государства невозможно без сотрудничества с другими государствами, роль управления валютными рисками все более возрастает
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» և Ը.00.Об «Համաշխարհային տնտեսագիտություն» մասնագիտություններով տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Աղաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Ս. Սելվինազյան, Ա. Ա. Շաբոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics