Erwinia carotovora-ի ֆենիլպիրուվատը տրանսամինացնող ֆերմենտների բնութագրումը և կիրառումը / Characteristics and application of phenylpyruvate transaminating enzymes of Erwinia carotovora - Պալոյան, Անի Միշայի / Paloyan Ani (ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ, 2012)
Համաշխարհային շուկայում սպիտակուցային և ոչ սպիտակուցային ամինաթթուների պահանջարկի մեծացման հետ կապված մեծանում է նաև դրանց ստացման եղանակների նկատմամբ հետաքրքրությունը / Биотрансформационные способы получения аминокислот со временем совершенствуются и находят более широкое применение / Biotransfomation methods for production of amino acids eventually are being improved and find wider usage
Գ.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ» ՓԲԸ-ում (ներկայում ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Համբարձումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ժ. Ի. Հակոբյան, Պ. Վ. Թոզալաքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology