Կոստանդնուպոլսի հայ ամիրայությունը (1750-1860-ական թթ.) / The Armenian amiras of Constantinople (1750-1860-s) - Խաչատրյան, Սուսաննա Անդրուշի / Khachatryan Susanna (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2014)
XVIII դարի կեսերին Օսմանյան կայսրությունում տեղի ունեցած սոցիալ-տնտեսական փոփոխությունների արդյունքում Կոստանդնուպոլսի հայ համայնքում առաջ եկավ երևելիների մի նոր դաս, որն իրեն որպես պատվանուն վերցրեց «ամիրա» հորջորջումը / В диссертации исследуется история формирования, деятельности и разложения армянской элиты-амира в Костантинополе 1750-1860 гr / The history of origin, activities and fall of the Armenian elite of Constantinople in the 1750-1860-s is discussed in the thesis
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան ՀՊՄՀ պատմության և իրավագիտության ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա Խառատյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Օ. Սահակյան, Ա. Կ. Շաքարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History