Արմեն Գուլակյանի ստեղծագործական կյանքը և արվեստը / Armen Gulakyan's creative life and art - Վանյան, Գոռ Կամսարի / Vanyan Gor (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2012)
Արմեն Գուլակյանը 20-րդ դարի հայ թատրոնի նշանավոր բեմադրիչներից է / Значительный период истории армянского театра первой половины 20-го века (1930-50-e гг.) напрямую связан с именем Армена Гулакяна / A considerable period of the early 20th century Armenian theatre history (1930s-50s) is directly associated with the name of Armen Gulakyan
ԺԷ.00.01 «Թատերական արվեստ, կինոարվեստ, հեռուստատեսություն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Վ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Վ. Օրդոյան, Ս. Ա. Նալբանդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art