Ֆինանսական ռիսկերի կառավարչական հաշվառման և վերլուծության հիմնախնդիրները ՀՀ առևտրային կազմակերպություններում / The issues of managerial accounting and analysis of financial risks in RA comercial organizations - Պողոսյան, Վահան Արմենի / Poghosyan Vahan (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2018)
Առևտրային կազմակերպությունների տնտեսական գործունեությունը, որպես կանոն, ուղեկցվում է ֆինանսական ռիսկերի ձևավորմամբ, որոնք գրեթե միշտ առկա են գործարարության ոլորտում / Целью исследования является разработка усовершенствованной системы управленческого учета и анализа финансовых рисков коммерческих предпрятий, что способствует информационному обеспечению принятия решений по управлению рисками / The main purpose of the of the research is to develop an improved system of management accounting and analysis of the financial risks of commercial organizations that will help to make effective risk management decisions with the availability of information
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ․ Հ․ Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա․ Բ․ Սալնազարյան, Ն․ Հ․ Խուբլարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 208 էջ, սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics