Стереолитогеохимическое моделирование золоторудных месторождений как методическая основа их геохимических / Ոսկու հանքավայրերի ծավալային լիթոերկրաքիմիական մոդելավորումը որպես նրանց երկրաքիմիական որոնումների մեթոդական հիմք / Stereolitogeochemical modeling of gold deposits as a methodological basis of their geochemical exploration - Գարեյան, Գոհար Ռազմիկի / Gareyan Gohar (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Начало работ по разработке и внедрению в производство геологоразведочных работ литогеохимических методов поисков рудных месторождений относится к тридцатым годам прошлого столетия, когда Н. И. Сафроновым, А. П. Солововым, Н. Н. Сочевановым, их последователями и учениками в разных рудных районах бывшего СССР были начаты работы по изучению и практическому применению методов при поисках рудных месторождений / Կատարված ուսումնասիրությունների արդյունքում առաջարկվում է ոսկու թաքնված և թույլ հողմնահարված հիդրոթերմալ հանքավայրերի որոնման լիթոերկրաքիմիական մեթոդների ռացիոնալ կոմպլեքս, որն անհրաժեշտ հուսալիության է հասել նոր մշակումների և գոյություն ունեցող եղանակների արմատական կատարելագործման շնորհիվ / Based on the presented data, the research conducted under within the topic of this dissertation work allowed to suggest a rational complex of lithogeochemical methods of prospecting of hidden and weakly eroded hydrothermal gold deposits
ԻԴ.01.01 «Ընդհանուր երկրաբանություն» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Վ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Գոլովին, Ք. Վ. Խաչանով ; Առաջատար կազմակերպություն ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science