Կրթական վերափոխումների գործընթացը Հայաստանի Հանրապետությունում 1991-2005 թթ. / Educational reform in RA during 1991-2005 period - Մկրտչյան, Լիլիթ Սերյոժայի / Mkrtchyan Lilit (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2012)
Հայտնի է, որ 21-րդ դարում երկրները թևակոխում են տեղեկատվական տեխնոլոգիանների և գիտելիքահենք տնտեսության շրջափուլ, որտեղ տնտեսական զարգացումը և երկրի միջազգային մրցունակությունը որոշվում են առավելապես մարդկային կապիտալի շնորհիվ / Во вступлении представлена источниковедческая база, история вопроса, рассмотрены стоящие перед настоящим исследованием задачи, также обосновываются важность и актуальность темы / The first part of the dissertation "Altering of Educational Content In Post-Soviet Period" examines the analysis of international reaserch in educational field, necessity of reforms in the educational field of RA, as well as gives a comprehensive study of the preceding improvements
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Գ. Մինասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Լ. Եթիմյան, Է. Լ. Զոհրաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History