Сравнительный анализ проблем дошкольного воспитания и образования во взглядах армянских и русских педагогов XIX века / Նախադպրոցական կրթադաստիարակչական հիմնահարցերի համեմատական վերլուծությունը 19-րդ դարի հայ և ռուս մանկավարժների հայացքներում / Comparative analysis of the problems of preschool education in the views of armenian and russian pedagogues in the 19th century - Հակոբյան, Տիգրանուհի Վյաչեսլավի / Hakobyan Tigranuhi (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2017)
Актуальность исследования заключается в том, что многие проблемы дошкольного воспитания и образования 19-го века, отраженные в данном исследовании, актуальны и в 21-ом веке / Թեման արդիական է, քանզի 19-րդ դարի նախադպրոցական կրթության և դաստիարակության շատ խնդիրներ, որոնց անդրադարձ է կատարվել սույն հետազոտության մեջ, արդիական են նաև 21-րդ դարում / The topicality of the research lies in the fact that many problems of preschool education of the 19th century, reflected in this study are also topical today
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Ս. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Հ. Գևորգյան, Ա. Վ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 130 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy